Frågor och svar om kärleksrelationer

7 May 2013, 09:24 201
Kille, 18 år
Question


Hej, jag är i en liten kluven situation. Det är så här att jag går i 3:dje ring och har hemundervisning 2 dagar i veckan och går i skolan 1 dag i veckan, på grund av sjukdom, och när jag är i skolan så finns där en tjej som jag tycker är jättesöt, men problemet är det att vi har inte ens sagt "hej" till varandra (bokstavligt talat) men jag skulle gärna vilja träffa henne, jag är vaken ganska länge om nätterna och tänker på olika situationer om hur jag skulle kunna göra, och det är allt ifrån att går rätt fram och fråga om jag fick bjuda på middag en dag till att lämna anonyma lappar till henne. Men jag kommer inte på nåt för jag är inte orolig för att gå fram och så utan jag är orolig och rädd för hur dum jag kommer känna mig efteråt p.g.a att ( just som jag sa tidigare att vi inte känner eller har pratat med varandra ) . Snälla hjälp mig och ge mig lite råd om hur jag kan göra. Tacksam för svar.

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan!

Tack för att du skriver in till oss med din fundering, jag ber om ursäkt för att du har fått vänta på ditt svar.

Det där med kärlek och vilket sätt det är bäst att närma sig något en är intresserad av är lite klurigt och det finns inte något mirakelknep som fungerar alltid. 

Jag tror att det viktiga är att du gör det på ett sätt som känns bra för dig,det är helt normalt att en känner sig nervös innan och att en oroar sig för hur det kommer bli efteråt. 

Jag tror att det är bra att förbereda sig på de olika reaktionerna som en får om en gör ett närmande, vad gör du om hon inte vill ses? vad gör du om hon vill ses?

Mina egna erfarenheter säger mig att det bästa är att fråga rakt ut om hen vill hitta på något, men som jag skrev tidigare så är det viktiga att du gör det som du tror skulle funka bäst i din situation. 

För vissa funkar det att "linda" in det mer och för andra funkar det att bara köra rakt på. 

Hoppas det löser sig!

Varma Hälsningar

AmandaVissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar