Frågor och svar om få kontakt

18 Apr 2013, 19:33 334
Kille, 20 år
Question


Hej! Jag har bott i Sverige tre år och under de åren har jag gått till skolan för att lära mig svenska språket. Men det är väldigt svårt för mig att prata med de svenska elever i skolan och utan för skolan. Asså jag kan bra prata svenska men jag är lite rädd för att säga fel ord när jag prata med någon tjej eller kille. Så min frågan är: Vad ska jag göra för att kunna att prata med... ?

Svar

Hej! 

Det bästa är att bara ge sig in i matchen! Börja prata med några som du kanske känner dig mer bekväm med. Några som du skulle vilja ha som vänner. De vet ju förmodligen att du håller på att lära dig svenska och kommer inte att dömma dig för att du kanske säger eller använder orden lite fel ibland. Öva och öva så ska du se att det kommer att flyta på mer och mer!


Lycka till! 

Susanna 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar