Stöd & Svar

19 Apr 2013, 14:40 248
Tjej, 14 år
Question


Vad kan man säga i comeback om någon kallar en ful eller någon annan kränkning? Menar inte comeback som i något ännu elakare, vill bara visa och stämpla att man inte kan säga vad som helst till mig. För jag visar respekt mot vart enda kotte, vill då också att folk ska visa respekt för mig.

Svar
Sara Ek
Sociolog, Addgender

Hej! 

Jag tycker nästan att du besvarar din egen fråga i det du skriver! För det här med att komma med en comeback som är på samma låga nivå, eller som du skrev "något ännu elakare" brukar sällan leda till något positivt. Och som du själv skriver så är du en person som är noga med att visa andra personer respekt, och du förväntar dig detsamma tillbaka. Så jag tänker att ett svar som beskriver just det kan vara bra.

 Testa att svara så här : " Nu tänker jag inte sjunka till din nivå genom att kalla dig *något elakt ord*. Jag tycker det är viktigt att man respekterar varandra, och det där är inte respekt för mig". 

Ofta förväntar sig folk att man ska komma med just en comeback som är elak, gör man inte det utan istället säger ifrån på ett respektfullt och moget sätt, brukar de komma av sig, de blir förvånade. De kanske till och med känner sig lite dumma. 

Testa gärna och återkom om hur det gick!

Fortsätter kränkningarna så ska du veta att det inte är något som du ska acceptera. Jag vet inte hur gammal du är, men går du i grundskolan eller gymnasiet så rekommenderar jag att du vänder dig till en lärare eller annan personal på skolan. De är en del av deras jobba att hjälpa dig om kränkningarna fortsätter!


Lycka till!Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar