Frågor och svar om mobbning

17 Apr 2013, 22:51 161
Tjej, 14 år
Question


Vad kan man säga i comeback om någon kallar en ful eller någon annan kränkning? Menar inte comeback som i något ännu elakare, vill bara visa och stämpla att man inte kan säga vad som helst till mig. För jag visar respekt mot vart enda kotte, vill då också att folk ska visa respekt för mig.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Gillar din inställning och ditt mod att säga ifrån! Det är inte alla som vågar göra det. Tycker du ska säga så som du skrev här, att de ska visa respekt och att de inte har någon rätt att påpeka på ditt utseende. Att du har rätt att se ut som du gör utan att bli kränkt eller bolla tanken vidare till personen istället, vad skulle den tycka om du började påpeka om den personens utseende. Man kan ju ställa frågan varför de lägger ner tid på det där, när det finns andra vettigare saker? Men man måste tänka på vad man skriver/säger, för det kan bli så att man triggar/provocerar dem istället till att fortsätta ännu mer. Ta hjälp av fler som kan försvara dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar