Frågor och svar om psykolog

20 Apr 2013, 12:24 213
Tjej, 15 år
Question


Hej,

Jag är diagnoserad med depression (inte kronisk) och PTSD, men jag gjorde ett test på internet där man skulle fylla i olika svar på frågor och sedan kom det upp hur mycket "procent" man hade på typ åtta olika diagnoser, och jag hade typ 90 på borderline. Av den anledningen började jag läsa på en del om borderline och det är helt sjukt många saker som stämmer in, saker jag inte ens funderat eller reflekterat över tidigare. Dessutom är det tydligen vanligt att de med borderline ofta har andra psykiska störningar som t.ex. PTSD eller depression.

Ska jag berätta om det här för min psykolog? När jag först kom dit så berättade jag att jag trodde att jag var bipolär, men det sa hon direkt att jag inte var, så jag tror hon kommer säga samma sak om borderline, men det stämmer verkligen asmycket in på mig. Sedan har hon sagt åt mig att inte googla så mycket så jag vet inte om jag ska nämna det eller inte.

Svar

Hej!

Jag tycker absolut att du ska berätta om din oro för din psykolog. Och berätta även att du inte känner dig helt bekväm med att diskutera allting öppet då du inte känner att du får en stöttande respons. 

Lycka till! 

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar