Frågor och svar om sex

22 Apr 2013, 12:30 555
Tjej, 23 år
Question


Hej!
Det är så att jag är 23 år gammal(tjej) och oskuld. Problemet är att jag tycker att det är försent för mig att ha sex nu. Mellan 20-22 tycker jag är det perfekta åldern för att förlora oskulden, efter det är
det bara konstigt.
Har bara varit kär en gång(för tre år sedan), han var gift(skilt sig nu), men jag avslutade det
då, för känslan av att vara kär
gav mig ångest. Har dejtat
sedan dess, men tanken på att
vara i ett förhållande känns
bara tråkigt och instängt.
Så jag vet inte vad jag ska göra för jag vill ha sex men vill
inte ha ett förhållade, men
samtidigt vill jag inte ha det
med vem som helst och största problemet är att jag på någon nivå fortfarande är kär i killen för tre år sedan(men vi har ingen kontakt).

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vad bra att du skriver in till oss.

Jag tycker inte alls att det är konstigt att vara 23 år och oskuld, och jag tycker absolut inte det är försent att ha sex nu.

Människor väljer att göra sin sexdebut i olika åldrar och av olika anledningar, det viktigast tycker jag är att det känns rätt och bra för alla inblandade. 

Att vilja ha sex men inget förhållande är väldigt vanligt och inget konstigt. Om du känner dig instängd och får ångest av att vara i ett förhållande så tycker jag inte det är något du ska sträva efter.

 En ska vara tillsammans med någon för att det känns bra och att en mår bra av det, inte för att en borde vara det. 

Är jättesvårt att svara på hur du ska göra med killen du träffade förut, jag tänker så här om du mår bra av killen du var med för tre år sedan kan det kanske vara värt att ta upp kontakten igen.

Det viktigaste är att du mår bra och att du gör det som känns rätt.

Varma Hälsningar

Amanda Andersson 


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar