Frågor och svar om våld

26 Apr 2013, 13:27 197
Tjej, 17 år
Question


Hejsan, nu är det så att jag har fått en box mot luftstrupen och det var ungefär för en vecka sedan, och varje gång jag böjer liksom kroppen framåt dvs när jag ska sträcka mig på morgonen så får jag ont och när jag minsta lilla trycker lite granna mot luftstrupen så gör det ont.

Vad bör jag göra?

Svar
Redaktionen
Ungdomar.se

Hejsan,

Du bör nog ringa din lokala vårdcentral och boka tid. Det är förhoppningsvis inget allvarligt, men det skadar ju inte att kolla upp. Vet du inte vilken vårdcentral som är närmaste kan du ringa Sjukvårdsupplysningen på 1177. 

Sedan bör du kanske fundera på om du ska polisanmäla personen som boxade dig på luftstrupen... Det var ju verkligen inte särskilt schyst gjort!

Hoppas allt löser sig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar