Stöd & Svar

29 Apr 2013, 13:28 114
Tjej, 16 år
Question


Om man får IG i typ 2 kurser i gymnaiset (alltså inte matte,engelska,svenska,idrott) utan ämnen som är inlagda i gymnasiet beroende på vad man vill jobba med.

Fast man ska byta sen efter första året är avslutat? och gå med 97:orna. Och gå en helt HELT annan utbildning från den första utbildningen. Tror du man ändå kommer in för dom som man får IG i kommer man då ju inte ha nästa år på en helt annan skola och utbildning.?

För det spelar väl ingen roll?

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset


Hej!

Åh, det var nu några år sedan jag jobbade på gymnasiet (4 år sedan) och exakt hur det funkar med kurser och behörighet nu, sedan det nya betygssystemet infördes, vågar jag inte svara på. För att få ett helsäkert svar borde du kontakta den syo-konslulent som ska finnas på din skola. De vet allt om detta, det är deras jobb. Om du inte vet hur du gör för att boka tid, prata med din mentor och be henne/honom att boka en tid åt dig.  Lycka till!

Hälsningar

Jenny

 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar