Frågor och svar om känslor

6 Sep 2013, 13:20 776
Tjej, 16 år
Question


Hej! Nu vet jag dock inte om jag ställer frågan till rätt person.....
I alla fall... Jag brukar onanera och jag vet inte varför jag gör det egentligen för varje gång jag har gjort det så ångrar jag mig... Och känslan när man rört klitoris, blä. (jag känner mig inte bekväm med den känslan) Jag brukar oftast göra det efter att jag har haft mens, någon vecka efter kanske... Men jag fortsätter ju efter nästa gång jag haft mens igen. Och varje gång jag har onanerat så tänker jag nej aldrig mer men så gör jag det igen i alla fall. Snälla hjälp??!!

Tacksam för svar fortast möjligt!!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag ber om ursäkt för att du fått vänta så länge på ett svar.

Även om du känner dig obekväm efter att du onanerat, så fortsätter du onanera för att du antagligen tycker det är skönt, vilket är helt naturligt. Ett sätt att upptäcka sin sexualitet är att onanera, något många börjar med under puberteten eftersom man då blir könsmogen (tjejer får mens och killar börjar producera spermier) och får en ökad sexlust. 

Att uttrycka sin sexuella lust är inget fel, utan är fullt normalt och ett behov precis som att man måste äta eller dricka. Varför du trots allt upplever ångerkänslor efter att du onanerat gissar jag uppstår för att du inte känner igen dina sexuella känslor och att din omgivning kanske talat negativt om onani. 

Jag hoppas därför att du kan komma till att bli trygg i din sexualitet och hur du uttrycker den, för att slippa känna dig obekväm efter att du haft sex med dig själv.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar