Frågor och svar om relationer

12 May 2013, 15:49 233
Kille, 14 år
Question


Hej!

Jag är en 14-årig pojke som behöver råd. I min scoutpatrull så går det en tjej. jag gillar henne lite, men jag tror inte att hon gillar mig bara för att jag har glasögon, stammar lite och går i en liten klass. Hon har inte varit elak mot mig eller så, hon är schyst. Men hur ska jag få henne intresserad? Jag gillar historia, elvis, och håller inte på med dumheter.

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

 

Tack för ditt brev och förlåt att du har fått vänta så länge på mitt svar. Jag har haft många brev senaste tiden. Jag försöker att ta dem så fort jag bara kan.

Jag tycker att du verkar vara en trevlig prick som absolut borde vara någon att lära känna för henne. Mitt tips är att fortsätta vara dig själv.

Sen kan du alltid vara nyfiken på henne. Fråga henne saker. Som vad hon gillar för musik, om hon har några intressen tex. Om du vet om hennes intressen kan du alltid prata om det. När tiden är inne kan du ju fråga henne om hon vill göra nåt nån kväll. Typ bowla eller biljard eller bara ta en fika.

 

Lycka till!

Uffe

 


 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar