Frågor och svar om tvångstankar

25 Apr 2013, 11:34 182
Kille, 14 år
Question


Hej!
Jag är en 14 årig kille med, jag förmodar, tvångstankar om tjejer som röker. dessutom så har jag ett tvångsmässigt samlande av tomma cigarettpaket och snusdosor.
Finns det risk att jag kommer bli galen?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Tack för att du skriver in till oss, det tycker jag både är modigt och bra! 

Alla människor är olika och har olika intressen, men eftersom du skriver in till oss och beskriver ditt beteende som tvångsmässigt tycker jag tycker det låter som om du skulle behöva prata med någon. 

Jag skulle tips om elevhälsan eller ungdomsmottagningen, där finns kuratorer som du kan få stöd ifrån och som har möjlighet att ge mer svar på dina funderingar. 

Det brukar ofta kännas bättre när man har pratat med någon om sina funderingar, och genom att prata med någon kan man även få den hjälp och det stöd som en behöver. 

Ta hand om dig!

Varma Hälsningar 

Amanda Andersson 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar