Frågor och svar om klamydia

13 May 2013, 09:43 961
Tjej, 20 år
Question


Jag har en fråga. Låt oss säga att jag som är tjej blir smittad av klamydia genom vaginalt samlag. Jag suger alltså inte av killen jag har sex med, har inte ens munnen där i närheten. Jag får antibiotika Mot klamydia i underlivet och under dagarna jag äter medicinen så suger jag av en kille utan kondom. Jag har hört att man kan smitta via munnen men hur ska jag kunna smitta någon med klamydia via munnen när jag själv inte haft oralsex med personen som smittade mig? För mig verkar det väldigt ologiskt. Vill gärna ha svar på detta. Tack på förhand!

Svar


Hej,

Om jag ska vara ärlig så vågar jag inte svara på den frågan, eftersom jag är osäker på svaret. Ett tips är att gå till ungdomsmottagningen, eller maila någon på www.umo.se

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar