Frågor och svar om anorexi

25 Apr 2013, 20:26 384
Tjej, 12 år
Question


Hej, det e så att jag känner mig tjock och vill ha bra tips på att gå ner i vikt fort. Många tycker det låter konstigt när jag säger att jag skulle vilja ha anorexia men jag vill verkligen de då jag skulle kunna gå ner i vikt snabbt via det. Jag vill alltså gå ner i vikt fort och skulle vilja veta hur man får anorexia? Tack för svar så fort som möjligt!!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Att ha anorexi är en mycket smärtsam sjukdom och ingenting att sträva efter. Då går man med ständig ångest för kroppen och vikten och är svårt sjuk.

Har du sådana här tankar ska du istället söka hjälp. Ta kontakt med skolkurator eller psykolog på bup (barn och ungdomspsykiatrin).

Var jätterädd om dig!

Kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar