Frågor och svar om kär i sin kompis

25 Apr 2013, 11:23 168
Tjej, 17 år
Question


Hej! Jag har ett litet problem. Det är så att jag är en 17 årig tjej, som har börjat träffat en kille, som går i min skola, som även är en sjukt bra kompis till mig. Vi kör lite 'friends with benefits' stuken, vi har sex men vi har inget förhållande. Problemet i det hela är att han är en sån sjukt bra och snäll kille, han behandlar alla väl, får mig att må bra, får mig att skratta. Grejen är den att jag tror att jag börjar få känslor för honom, varje gång jag ser honom så blir jag alldeles varm och pirrig i kroppen. Men jag vet inte vad jag ska göra! Ska jag berätta att jag börjar få känslor för han och riskera min vänskap med han eller ska jag gräva ner känslorna och fortsätta vara med han som vanligt??

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vad bra att du skriver in till oss med din fundering, jag ska göra mitt bästa för att komma med lite tankar och funderingar.

Att bli kär i sin kompis kan vara lite klurigt, det är svårt att veta om en ska agera ut sina känslor eller låta relationen fortsätta som tidigare.

Min erfarenhet säger att det är bäst att göra det som känns rätt i situationer som denna, vad som är bäst i din situationen kan bara du svara på.

Dock tror jag att det oftast inte är så bra att gräva ner sina känslor utan att det är bättre att försöka prata om dem, men det är bara min egna personliga åsikt. 

Om du beslutar dig för att berätta om dina känslor tror jag det är viktigt att du är förberedd på hans reaktion och hans svar, möjligheten finns att han också är intresserad men det finns även en risk att han inte är det. 

Lycka till och ta hand om dig!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar