Frågor och svar om skoltrött

15 May 2013, 14:52 652
Kille, 19 år
Question


hej jag är en kille på 19 år. jag känner att i skolan man bryr sig inte längre om arbetet utan man fantiserar sig bort mycket. ibland känns det som att utvecklingen hakar upp sig att man stannar upp ibland det händer inte mycket. jag var aggressiv som barn sen blev det bra men det känns som att man har kommit till en regression igen.

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset


Hej du kille på 19 år!

Vad modigt att du hör av dig och berättar hur du har det, dock skulle jag behöva veta lite mer för att kunna svara på din fråga bra, mejla mig gärna: [email protected]

Jag tycker ändå utifrån ditt mejl att du ska försöka prata med någon vuxen i skolan, tex din mentor. Ju förr du tar upp hur du har det,desto större är chansen att de kan hjälpa dig på rätt väg igen. Var ärlig med hur du känner kring allt. En kurator på skolan kan även vara en hjälp kring att prata om hur du hade det som barn.

Jag har träffat många killar i skolan som bär allt inom sig och inte pratar om hur man har det, och det är ju svårt att göra det! Men försök att ta chansen att prata om den uppstår.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar