Frågor och svar om sex

2 May 2013, 13:00 586
Tjej, 14 år
Question


ALLA har redan gjort sin sexdebut.

Okej inte alla, men låt oss säga såhär:
Jag har 4 bästa vänner. Alla de har haft sex. Det är bara jag kvar. Och ja, detta hände inom loppet av ett halvår. Bara svisch. Plötsligt var sex det viktiga och inte mens som de kretsade kring runt 12-årsåldern. Jag undrar ifall jag någonsin kommer göra det. Ja, någon gång får vi väl hoppas men inom den närmsta framtiden. Jag har lovat mig själv att inte vara desperat efter att förlora oskulden. Men jag tror jag börjar bli desperat. Jag vill inte. Jag är ju bara 14. Jag borde inte känna så här. Varför?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Jag vill börja med att säga att jag tycker det är jättebra att du skriver in till oss med din fundering, jag ska göra mitt bästa för att ge dig ett bra svar. 

Först och främst vill jag säga att om du inte vill ha sex så ska du inte ha det, att ha sex ska kännas rätt och är inget som en ska göra bara för att alla andra gör det. 

Alla människor gör sin sexdebut vid olika åldrar, finns ingen ålder som är rätt eller fel utan som jag skrev tidigare är det viktigt att det är något en vill göra och att det känns bra. 

Jag förstår om det är jobbigt när det känns som en är den sista kvar men jag kan nästan lova dig om att du inte är ensam om att känna så.  Som du skriver är du bara 14 vilket fortfarande är väldigt ungt.

Det är bara du som kan veta när du vill ha sex, och även om dina kompisar har haft sex betyder inte det att du också behöver ha sex.  Jag tycker inte du ska ha sex bara för att de andra har gjort utan vänta tills du själv känner dig redo och vill. 

Hoppas att det löser sig!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson 


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar