Frågor och svar om graviditetstest

29 Apr 2013, 16:35 282
Tjej, 15 år
Question


Hej! Jag hade för ett tag sen oskyddat sex med min kille o jag är rädd att han inte drog ut den innan det kom och jag fråga han efter och då sa han att han hade gjort det men finns det chans att jag kan vara gravid ändå?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! 

Jag skulle säga såhär, det finns inget säkert sex utan preventivmedel. 

Även om killen drar ut den innan han får utlösning så kan det komma försatser som innehåller spermier under hela samlaget. Detta är inget som en som kille kan styra utan det sker utan att en märker det. 

Det är svårt att säga om du har blivit gravid eller inte men chansen finns så jag skulle råda dig om att göra ett graviditetstest. 

På ungdomsmottagningen kan en göra graviditetstester gratis, närmaste ungdomsmottagning hittar du på umo.se

Du kan antingen välja att boka en tid eller så kan ni gå dit under deras drop-in-tider, då är det bara att gå dit och anmäla sig i receptionen så får en komma in och träffa en  barnmorska eller kurator.

De brukar vara väldigt öppna och tillmötesgående på ungdomsmottagningarna. 

Ta hand om er! 

Varma Hälsningar 

Amanda Andersson 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar