Frågor och svar om graviditet

29 Apr 2013, 16:39 566
Tjej, 15 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 15 år som precis blev av med min oskuld. Min kille och jag hade också oskyddat sex och jag är osäker på om han drog ut den innan det kom och jag fråga han efter och då sa han att han hade gjordes men finns det chans att jag är gravid ändå?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia


Hej,

Att avbryta innan utlösning är inte en säker preventivmetod. Det finns alltså en risk för att bli gravid. Du kan antingen köpa ett graviditetstest på Apoteket eller gå till ungdomsmottagningen och testa dig. Sen är det bra att försöka tänka på skydd till nästa gång. Det finns många olika metoder. Det kan du prata mer om på ungdomsmottagningen eller läsa på www.umo.se

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar