Frågor och svar om retad

6 May 2013, 12:29 166
Kille, 14 år
Question


Hej.
jag är en 14 årig kille som går i en liten klass för dem som kan behöva lite mera stöd än andra. Trivs jättebra med lugnet. Men jag har ett litet problem. Jag är supwrintresserad av rockartisten Elvis Presley. Ja skratta inte men jag lyssnar enbart på musik som rock n roll, klassisk musik, och gamla ballader. Problemet är att mina klasskamrater säger att jag lyssnar på skit. På bilden oxh musiken kan dem lyssna på det jag kallar skit, hårdrock, metal m.m. Men till skillnad från dem så retar jag dem inte, håller det för mig själv. det är så oerhört irriterande att går ut med vad dem hatar så att andra blir sårade. Vad ska jag göra?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Jag vill börja med att skriva att jag tycker det är bra att du har skriver in till oss och att jag förstår att du blir arg och ledsen när andra säger att den musiken du lyssnar på är skit. 

Alla tycker om att lyssna på olika artister och musikstilar och det är inget som en ska bli retat för. 

Jag tycker också om att lyssna på Elvis men gillar även andra artister, det är som du skriver viktigt att inte reta någon även om en inte tycker om musiken den lyssnar. 

Jag tycker att dina klasskamrater gör fel i att reta dig för att du gillar att lyssna på annan musik än vad de gör, och jag tycker du ska försöka prata med dem om att du blir ledsen när de håller på som de gör.

Om du tycker det känns jobbigt eller om du redan har gjort det så tycker jag du ska prata med någon vuxen som du litar på till exempel någon i skolan.

Det är som sagt dina klasskamrater som gör fel och inte du.

Fortsätt lyssna på din musik och gör det du gillar! 

Varma Hälsningar

Amanda 


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar