Frågor och svar om inte kär

24 Sep 2013, 23:51 153
Tjej, 17 år
Question


Hej! Det är så att jag vill bli kär men jag kan inte. När jag var liten hade jag inget problem med att bli kär, då kunde jag se en kille och pang så fick jag fjärilar i magen. Nu är jag 17 och blir aldrig kär, hur mycket jag än vill. Var med en kille förra året som jag gillade hyfsat mycket, såpass att jag ville vara ihop med honom. Dock visade det sig att han var ett svin och hade ett officiellt förhållande med en tjej samtidigt som han höll på med 3 andra+mig. Blev ändå inte speciellt ledsen och kände mig mer lättad på något sätt. Sen var jag på g med en kille för ett tag sen, världens snällaste, skitsnygg och helt perfekt på alla sätt. Men, jag blev inte bli kär i honom hur mycket jag än ville. Oftast är det så att om jag är intresserad i en kille blir jag ointresserad när jag får reda på att han gillar mig tillbaka.

Förmodligen en väldigt svår fråga att svara på, men kan det finnas någon orsak till att jag inte blir kär?

Svar
Karl Champ Moalosi Bjurman
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Kärlek är komplicerat. Det är något som bara kommer när man minst anar det. 

Att man "vill" bli kär gör det inte lättare för kroppen att utveckla känslor, tvärtom så är risken att man lurar sig själv att man är kär i någon som man kanske egentligen bara tycker är snygg. Och man kan bli kär på olika sätt, ibland så blir man till exempel blixtkär i någon man plötsligt träffar snabbt, och ibland så växer känslorna fram med tiden och så blir man kär i någon som man känt länge. 

När du var yngre så var kärleken en "nyare känsla" för dig, om du förstår vad jag menar? Det är liksom något man är ovan vid att känna, och det är därför många säger att man aldrig glömmer sin första kärlek. Det kan efter det bli så att man i framtiden försöker hitta samma känsla som man kände första gången, men då kan det lätt bli fel eftersom att kärlek kan kännas och komma på olika sätt.

Om du inte tänker för mycket på det, utan bara följer ditt hjärta, så kommer du bli kär igen. Om det var lätt att bli kär hade det inte varit en så speciell känsla som det är, så ha inte bråttom. Så följ ditt hjärta och tänk inte för mycket, kärleken kommer när du minst anar det, vare sig du vill det eller inte.

Mvh Karl

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar