Frågor och svar om hår

10 Sep 2013, 12:15 624
Tjej, 14 år
Question


Hej jag har en fråga! Jag rakar mina ben ibland men inte så noga. det är alltid stubb kvar efter att jag har rakat. Men nu har jag tänkt sluta raka mina ben och låta det växa ut. Kommer mitt hår på benen alltid vara "stubbit" eller blir håret som det var innan jag rakade det? :)

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan!

Förlåt för mitt sena svar, är väldigt många som har skrivit in under sommaren och jag har gjort mitt bästa för att försöka svara er så gott det går. 

När en rakar av håret på benen så blir det som du skriver stubbigt, detta är för att rakhyveln skär av håret precis vid roten där håret är som tjockast. 

Om du slutar rakar dina ben kommer håret tillslut återgå till sin naturliga form, det vill säga tunnar längst ut och tjockare längre in. Kan inte svara på exakt hur lång tid det kommer  ta tills att håret har återgått till sin naturliga form men håret kommer inte alltid att vara stubbigt. 

Varma Hälsningar

Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar