Frågor och svar om kärlek

23 Sep 2013, 11:46 247
Tjej, 16 år
Question


Hej jag har ett väldigt STORT problem.


Jag är super-duper kär i någon seriöst, och jag har varit det i 1 år nu, och det enda jag har gjort är att jag har blivit vän med honom på fb... That's it. och jag blev vän med honom när jag slutade 9an, jag har liksom inte pratat med honom eller så. inte på skolan ens när jag gick där. Och där är problemet.. han kansske tills och med har glömt bort det. (han vet troligen inte att jag är kär i honom) Jag menar han har kollat sådär på mig då och då men det kanske var för att jag såg ut som någon eller för att han tyckte jag såg förjäklig ut -_-. Jag vet inte!

Desutom en gång när jag gick förbi han och han satt med sina vänner (1 tjej och 1 kille) så glodde tjejen på mig!! och det gjorde mig fundersam jag menar jag vill inte bli hatad av någon. Jag är tusan som en hamster. fridfull och trevlig.

Fast tjejen kollade inte på mig med värsta 'b**ch blicken' bara typ som hon studerade mig eller nåt.
Sen när jag satt inne i klassrummet en annan dag kollar jag upp och ser han kollandes på mig, eller så kollade han på bokbyrån (för jag sitter vid en)


Aja tillbaka till den andra grejen.!!! vad gör jag! jag vet inte hur man tar kontakt med någon .. jag menar man kan väl inte bara efter 1 år säga på fb *Tjena :)* för mig tycker jag det låter konstigt att efter ett år bara säger det till någon som man inte ens pratat med på skolan.
Heeeelp!!!

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det kan kännas väldigt jobbigt att vara så kär i någon när man inte vet hur den andra personen känner eller tänker.

Det finns många olika sätt att ta kontakt med någon som man är kär i. Det viktigaste är att det känns rätt för dig. Det kan vara väldigt pirrigt och nervöst i början men att ta kontakt är ju faktiskt det enda sättet att ha chans till att lära känna varandra.

Du kan exempelvis börja med att söka ögonkontakt med honom, le, småprata, det kan vara om vad som helst. Har ni fått lite mer kontakt i verkligheten kanske det känns mer naturligt att skriva till honom på facebook.

Hoppas det går bra!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar