Frågor och svar om depression

3 Jun 2013, 11:10 193
Kille, 15 år
Question


Hej.. I ett år eller så har jag levt ganska dåligt på ensamtiden, Jag mår dåligt och känner mig väldigt depremerad.. jag har ingen anning om det har något om att min far har dött för nå år sen eller om det är något annat... jag känner mig bara dålig och ensam väldigt ofta.. även om jag är omringad av hundratals personer..
Har ni något svar på vad det skulle kunna vara??

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag tycker inte att det är konstigt om du mår dåligt och känner dig nedstämd efter att din pappa dött. Ibland går inte sorgen över, utan övergår smygande i en depression. När man är deprimerad är det inte ovanligt att känna sig dålig och ensam.

Jag tror att det skulle kunna vara bra för dig att gå och prata med någon vuxen om hur du mår. Det kan vara någon i skolan, en lärare eller skolsköterska men också någon annan vuxen i din närhet som du litar på. Du får gärna chatta eller maila oss på Nätvandrarna om du vill, kolla på natvandrare.fryshuset.se när vi är ute.

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar