Frågor och svar om underlivsundersökning

14 May 2013, 14:41 316
Kille, 12 år
Question


Jag har trång förhud vad ska jag göra? Vill inte gå till nån sorts läkare. Men ska jag vänta 1-2 år till så kanske det fixar sig?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Förstår att det kan kännas jobbigt att gå till doktorn och jag tycker det är jättebra att du skriver in till oss med din fundering.

Jag kan tyvärr inte säga att jag är expert på området, men jag tycker det låter som om du skulle behöva gå till ungdomsmottagningen och kolla upp det. Har hört att det ibland växer bort/fixar sig med tiden men tänker att det är bra att någon som är kunnig på det hela får göra en bedömning.

Så även om det kanske inte är nödvändigt att kolla upp det så är det alltid bättre att ta det säkra före det osäkra och så slipper du oroa dig.

Du kan antingen boka tid på närmaste ungdomsmottagning eller så är det bara att traska dit när de har drop-in-tider, ibland brukar de ha speciella kill-drop-in-tider då det endast är öppet för killar.

www.umo.se kan du hitta vilken som är din närmaste ungdomsmottagning.

Varma Hälsningar

Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar