Frågor och svar om p-piller

13 May 2013, 09:34 228
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag äter p-piller och har gjort det i tre månader nu, för två dagar sedan låg jag med en kille för första gången. Jag har inte fuskat med p-pillret någonting och tagit dom ungefär samma tid på dagen. Jag är orolig över att ha blivit gravid, när ja går krampar det i magen och ibland känns de som att jag mår illa. Kan jag inbilla mig för mycket? Kan det vara så att man blivit gravid även fast killen inte sprutade i en?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du inte har fuskat med p-pillren så är risken liten. P-piller kan ju ha en del biverkningar så det är kanske det som får dig att må illa och magen att krampa. Om du är orolig så kan du alltid kontakta den som skrev ut p-pillren, t.ex. ungdomsmottagningen. Där kan du också ta ett graviditetstest.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar