Frågor och svar om Ätstörningar

16 May 2013, 21:01 237
Tjej, 15 år
Question


Hejsan!
Jag har haft en ätstörning men är nu tillbaka till min normalvikt. I ett och ett halvt år har jag inte haft mens, innan dess hade jag haft det som vanligt i lite mer än ett år. En dag för sex veckor sen hade jag mens, men bara i en dag. N väntar jag men den har inte kommit igen, borde jag vara orolig eller är det normalt?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Vill börja med att säga, otroligt bra jobbat som tagit dig tillbaka till normalvikt.  Det tar ofta tid för mensen att komma tillbaka men jag tycker ändå att det här är något du ska kolla upp med tanke på att det ändå gått så pass lång tid. Boka en tid på ungdomsmottagningen. Gör det ett led i att vara rädd om dig och kroppen.

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar