Stöd & Svar

24 Jul 2013, 14:23 134
Annat, 14 år
Question


Jag har mått ganska dåligt senaste året, det brukar gå upp och ned hela tiden. En del av ångesten kan jag inte riktigt sätta ord på, men en del av den beror mycket på att jag känner mig väldigt ensam. I skolan har jag inga nära vänner jag kan prata med. Jag är alltid någons andrahandsval. Jag blir alltid vald sist på idrotten. Jag har försökt berätta för min mamma hur jag mår flera gånger, men hon vägrar lyssna. När jag är ledsen säger hon alltid att jag bara vill ha uppmärksamhet och att man borde strunta i mig. Detta gör att jag känner mig ännu mer ensam. Jag vill bara kunna prata med någon eller få känna mig omtyckt. Få känna mig älskad.

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

Hej!

Vad sorgligt och jobbigt du har det!  Finns det någon annan vuxen du kan prata med om din mamma inte kan lyssna?  Någon släkting, någon lärare, fritidsledare, skolsköterskan, kuratorn?

Du behöver ju verkligen få prata med någon som kan stötta dig och hjälpa dig se vad du kan göra åt din situation. Man kan också vända sig till ungdomsmottagningen, eller till kyrkan där man kan tala med en diakon eller präst.  Det är klart att du behöver känna dig omtyckt!

Det behöver alla människor! Kom ihåg att du är viktig och värdefull!

Sköt om dig!

Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar