Frågor och svar om kompisrelationer

12 May 2013, 20:16 282
Tjej, 17 år
Question


Hej!
Jag har ett ganska konstigt problem. Och det är faktiskt pinsamt med..
Jag mår verkligen inte bra. Men jag vet inte varför.
Och nu har min bästis hittat nya kompisar, vilket jag inte har något emot. Men det är bara det att det är bara dem hon är med hela tiden. Jag är hennes bästis eller var i alla fall och nu är det bara hennes nya kompisar som gäller. Jag har träffat dem och känner vissa av dem hyfsat bra. Men jag tycker inte om att umgås med dem. Antagligen för att jag är så himla blyg innan jag verkligen känner någon. Och nu vet jag inte vad jag ska göra. Min bästis eller vad det nu är har dissat mig jätte många gånger och ja, allt är bara piss.
Vad ska jag göra?

Svar

Hej på dig! 

Tack för din fråga!

Om jag förstår dig rätt så har du två problem, var av en av dem är att din kompis hittat flera nya vänner och det andra nämner du inte exakt vad det är. 

Det kan vara riktigt jobbigt om ens kompis hittar nya vänner och man känner att man inte är en del utav den klicken längre. Jag tycker verkligen att du ska prata med din bästis.  Berätta hur du känner. Du är blyg, inget fel med det och din vän vet förmodligen om det. Be henne att inkludera dig tills du känner dig bekväm nog att ta lite mer plats. Det är mitt bästa råd. Ni har känt varandra länge och att trixa till det vore onödigt. Prata ärligt med henne och be henne att lyssna, du saknar din vän. Jag tror verkligen inte att det är något som hon kommer att bli upprörd över!

Lycka till!

Susanna 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar