Frågor och svar om gymnasiet

15 May 2013, 15:03 208
Tjej, 15 år
Question


Hej,
jag ska börja i nian till hösten och funderar på att välja teknikprogrammet i gymnasiet, teknikvetenskap på fyrisskolan (i Uppsala). vet du om fyrisskolan är bra? Jag har hört att teknik är för folk som inte pallar natur, men jag är väldigt ambitiös och duktig i skolan och vill gå nått där jag får utmaningar. Andledningen till att jag vill gå teknik är att jag är ganska kreativ (tycker om när man får "uppfinna"), gillar matte och teknik och ogillar biologi. Är teknik rätt val för mig? Jag tycke också jättemycket om so och skulle vilja prova beteendevetenskap. Vad ska jag gå? finns det någon bra skola i Uppsala som skulle passa mig?
Tacksam för svar!

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset


Hej!

Vad roligt, du låter som en kreativ person som har fallenhet för mycket, såväl inom naturvetenskapliga ämnen som samhällsvetenskapliga. Jag har inte kunskap om skolor i Uppsala men jag tycker att du ska prata med en syo-konsulent på din skola om det här.

Lycka till!

Hälsningar

Jenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar