Frågor och svar om underlivet

27 Apr 2002, 21:08 145
Annat, 0 år
Question


Hejsan.
När man lixom ska ha sex för första gången å så, visst kommer det att göra ont då?
Jag & min kille har försökt att ha sex (vi e båda oskulder) men han kommer bara in en lite bit, varför kommer han inte in med hela penisen???
Är det farligt om man råkar att röra livmordersetappen när man har sex???
tack för att ni finns!!!

/Nyfiken

Svar

Det behöver inte alls göra ont att ha sex första gången,men oftast är det så att man är lite spänd och orolig,det är ju ändå första gången och det går inte i förväg att veta hur det känns. Är man lite spänd,orolig så törs man oftast inte ge sig hän åt lusten och då blir inte den sexuella upphetsningen fullt ut.Vid upphetsning så ökar genomblödningen i slidan,klitoris får "stånd" och sekretionen i slidan ökar och det gör det lättare för penisen att glida in.Det är inte farligt att stöta till på livmodertappen,det kan dock ge ett visst obehag.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar