Frågor och svar om kärleksrelationer

12 May 2013, 20:22 219
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag är en tjej på 16 snart 17 år och jag är livrädd för närhet som är "närmare" eller vad man ska säga än kramar, kramar älskar jag. Men pussar osv är jag jätte rädd för, jag är jätte rädd för att göra fel mm. Alla mina tankar går runt som en ond cirkel och jag tycker ofta väldigt illa om mig själv och tycker jag är värdelös när det kommer till många saker. trots att folk säger att jag kan eller är duktig så.
jag har svårt att ta till mig och när det gäller detta då så är jag jätte rädd för att den jag är med ska tycka att jag gör helt fel och så :( hur ska jag göra för att få bort min rädsla? för i mina tankar vill jag mer än något annat bara våga pussa :(

Svar

Hej,

Utifrån din fråga verkar det som att du kanske inte hittat någon som du känner dig bekväm med och vågar pussa. När man är osäker och obekväm med att vara intim med någon ska man verkligen inte pressa sig själv till det. Ta dig tid att hitta någon som du litar på och som du känner förtjänar dina pussar. När du gör det kommer det att komma helt naturligt. Visst är det lite pirrigt och nervöst att pussa någon för första gången, men det är det nog för oss alla, oavsett ålder. :)  

Mitt råd är att ta det lugnt, pressa inte dig själv och låt det komma naturligt!

Lycka till! 

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar