Frågor och svar om svårt i skolan

15 May 2013, 15:07 220
Kille, 20 år
Question


Hej Jenny.

Mitt namn är Hampus och jag är 20 år, pluggar till Mekaniker. Jag ligger bra till i alla skol ämnen, men det ända ämnet är matematiken som är problemet. Men skolan verkar inte förstå att jag har svårt med matematik pga jag är förtidigt född och det. Jag vill nå min dröm och det är matematik 5, Men då borde skolan anpassa matematiken någorlunda så jag har en chans att klara och få lära mig och känna att jag BETYDER något i det här sjuka samhället...

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej kille 20 år!

Vad roligt att du har gjort ditt val av yrke och det går så bra i skolan. Du oroar dig dock över matten. Har du pratat med din mattelärare om det här, eller med din mentor?

Jag tycker att du ska be om extra-hjälp, antingen av läraren elelr om han/hon har extra uppgifter du kan jobba med, eller bägge delarna. Om skolan har läx-hjälp kanske du kan gå dit också. Jag tror att du ska försöka vara tydlig med att du behöver hjälp, det har du rätt till!

Lycka till!

Jenny


 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar