Frågor och svar om gå upp i vikt

15 May 2013, 13:02 182
Kille, 15 år
Question


hej jag är en kille som är 15 år och 176 cm lång men väger bara 56 kg. vill jätte gärna gå upp i vikt men det går inte... några tips, för vill inte se ut som en tandpetare i sommar

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

Det viktigaste för att kroppen och knoppen ska må bra är att en äter bra, dvs inte hoppas över några mål, äter mellanmål och äter en varierad kost, och motionerar. 

Alla människor ser olika ut och har olika kroppsformer och jag tycker att det viktiga är att en försöker bli nöjd med hur en ser ut. Det finns bara en av dig och du är värdefull som du är. 

Självklart påverkas kroppen av yttre faktorer så som matintag och träning, så om du vill få starkare kropp och bättre hälsa så är träning att rekommendera. 

Dock är det viktigt att träna något som du tycker är roligt och som du mår bra av, mår du bra så mår kroppen bra. 

Ta hand om dig!

Varma Hälsningar 

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar