Frågor och svar om skolan

23 May 2013, 12:38 273
Kille, 16 år
Question


Hej, jag är en kille som bor i stockholm... jag har problem hemma och jag vet inte vad jag ska göra? jag har frågat kompisar och fått hjälp lite men det är inte tillräckligt... jag mår jättedåligt och jag fokuserar absolut inte på skolarbetet... Jag går nu i 9an och vet verkligen inte vad jag ska göra?
jag vågar inte prata med skolan för dem kommer bara tjata på att gå till kuratorn och då missar jag mkt av skolarbetet

Svar

Hej,

Nu vet jag inte riktigt vad som har hänt, så jag har svårt att rekommendera vart du kan vända dig.

Men utifrån vad du skriver så verkar det som att du inte kan göra ditt bästa i skolan. Skulle du söka dig till kuratorn och missar lite utav skolarbetet i följd det, men det hjälper dig i längden, så måste det vara det bästa. OM det känns för stort att gå dit, så kika på nätet om det finns ngn där som du kan vända dig till. Kanske är det BRIS eller någon annan organisation som kan hjälpa dig att hitta rätt.

Lycka till!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar