Frågor och svar om kondom

30 May 2013, 21:54 290
Kille, 23 år
Question


Hej!

Jag sitter i rullstol och undrar hur jag ska göra om jag vill prova en kondom? Jag har en CP - Skada och kan inte göra det själv. Jag skulle vilja prova en kondom med en tjej för det känns bäst så, men jag undrar hur jag ska säga så det blir rätt? Jag har aldrig provat en kondom förut.

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Som jag förstår det så vill du testa att ha på en kondom för att se hur det känns. Det kan självklart vara en svår fråga att ställa till någon, då man inte önskar att tjejen ska ta det på fel sätt. Därför råder jag dig att fråga någon som står dig riktigt nära och som du känner dig bekväm med. Förhoppningsvis förstår hon din nyfikenhet och är villig att hjälpa dig ta på en kondom för att du ska få uppleva känslan. 

Jag vill passa på att tipsa dig om en bok "En hemlighet känd av många" som riktar sig till ungdomar med rörelsenedsättning och personlig assistans. Boken förespråkar att man ska våga prata om sex, kärlek, relationer och personlig assistans. Du kan beställa boken här, http://enhemlighet.se/.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar