Frågor och svar om graviditetsrisk

29 May 2013, 12:08 249
Tjej, 15 år
Question


Hej, jag glömde ta p-piller i två dagar och andra dagen låg jag med min pojkvän. Hur stor är chansen att jag är gravid? Tacksam för snabbt svar!!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Är det mer än 36 timmar (1,5 dagar) mellan två tabletter finns risken att man inte längre är skyddad. Därför finns chansen/risken att du är gravid. Jag råder dig dock att inte ta ut något i förtid, utan fortsätta äta dina p-piller som vanligt och först när mensen eventuellt uteblir testa dig.

Du kan då antingen köpa ett graviditetstest själv eller testa dig gratis på närmsta Ungdomsmottagning som du hittar här, http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar