Frågor och svar om ätstörning

30 May 2013, 20:05 235
Tjej, 13 år
Question


Hejsan! Jag ville bara fråga om vad du tycker om detta. Jag anar att jag kan ha en form av någon ätstörning, men jag vet ju inte säkert.
Jag tänker alltid på hur tjock jag känner mig och på hur smala andra är. Vill helst inte äta och när jag väl äter försöker jag äta så lite som möjligt. Jag vill bara spy så fort jag ätit men får ingen chans. Jag är helt konstig, verkligen, är så beroende av att bli smal. Jag är 170 cm lång och väger 74 kg. Jag tycker att jag är fet, och vill bli smal. Gråtar mig till sömns pga min kropp och mår så dåligt över den. Jag springer 3-4 km 5 dagar i veckan och verkligen hatar mig själv om jag äter. Jag tänker helatiden ''Åh vad bra, du åt inte.'' när jag knappt äter något. Tror du att jag har ätstörningar eller är det bara något jag inbillar mig? Skulle vara väldigt, väldigt tacksam för svar! ♥
KRAM!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Så här ska du verkligen inte ha det. Jag får inte sätta diagnoser då jag inte är läkare men visst är det en ätstörning att ha det så som du har det. Det är absolut ingen inbillning från din sida. Du ska ta hjälp för det här så att du kan komma ur det. Sådana tankar dränerar verkligen själen. Fundera över vilken typ av hjälp du vill ha och behöver. Om det är en ätstörningsenhet (står massa info på abkontakt.se) eller om du vill ta kontakt med Bup ( barn och ungdomspsykiatrin som du kan söka dig till genom att få en remiss från din husläkare) eller skolkurator. Ett varmt tips är att prata med de som står dig nära, dina föräldrar så att de kan stötta och hjälpa dig vidare till annan hjälp. Du är värd att må oerhört mycket bättre än så här.

All styrka på vägen och stor kram tillbaka!

/Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar