Frågor och svar om Ätstörningar

30 May 2013, 20:08 547
Tjej, 13 år
Question


Hejsan! Jag är en 13 årig tjej som är 169 cm o väger mellan 50-51 kg är det normalt? Själv tycker jag att jag är tjock och vill gå ner till 45 kg minst.... Jag mår dåligt efter varje gång jag har ätit och har nu slutat äta lunch i skolan.... Vissa helger äter jag knappt någonting alls....

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Det är inte alls bra att du har de här känslorna. De tär på dig. Att du dessutom inte äter är allvarligt. Du är idag väldigt tunn och behöver få hjälp. Läs mer om vården på abkontakt.se. Det går att ta sig ur det här men då behöver du få lite hjälp på vägen. Prata med dina föräldrar om detta så att de kan hjälpa dig vidare. Det är väldigt viktigt att du kommer till bukt med det här så att inte ätstörningen tar över hela dig och ditt liv. Du är värdefullare än så!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar