Stöd & Svar

24 Jul 2013, 13:55 119
Tjej, 17 år
Question


Hej!
Jag känner att min bästis håller på att glömma bort mig. Han är bara med sina kompisar hela tiden. Och vill aldrig vara med mig längre :(

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

Hej!

Usch så tråkigt. Vänner är viktiga, och när vi trivs tillsammans mår vi bättre.Att känna sig bortglömd är inte bra för någon.  Har du försökt att höra av dig till din bästis?  Han kanske tror att du glömt bort honom?

 Ibland händer det att man förlorar goda vänner bara genom något litet missförstånd.  Det brukar ändå vara att försöka prata med den det gäller för att se vad det egentligen handlar om.  

Samtidigt förändras ju människor hela tiden, och särskilt när man är ung.  De som en gång var bästis kanske "glider ifrån varandra" när man växer och utvecklas åt olika håll.  Jag tror att det är bra att försöka ha lite olika vänner på olika ställen samtidigt, så blir man inte så utsatt och sårbar om det krånglar till sig i vänskapen vid något tillfälle.

Lycka till!

Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar