Frågor och svar om svampinfektion

27 Apr 2002, 21:30 2572
Tjej, 0 år
Question


Kan man ta Pevaryl även om man har mens? Hur snart efter man tagit pevaryl kan man ha samlag? Hur mycket påverkar Pevaryl kondomens säkerhet?

Svar

Jag tycker inte att man ska använda pevaryl under mensperioden,utan istället vänta tills den är över.Pevaryl depot slidpiller används vid 1 tillfälle och kombineras med salva att smörja runt slidöppningen och ner mot ändtarmen under ca 1 vecka och ytterligare 2-3 dagar efter att det blivit bra.Kondomen påverkas ej av Pevaryl,men jag rekommenderar inte att ha samlag förrän svampinfektionen är borta helt.Slemhinnan i slidan är lite skörare efter en infektion,och kan ge besvär som tex.sveda.Svampinfektionen kan även överföras till mannen och ge besvär med klåda på penis och under förhuden.Behandlingen är att använda Pevarylsalva under ca 1 vecka.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar