Stöd & Svar

24 Jul 2013, 11:53 95
Tjej, 13 år
Question


Hej, det har varigt väldigt mycket saker som har hänt den senaste tiden som till exempel bråk i skolan, en nära vän som har dött och många i familjen som har gått bort, Detta har gjort så att min hjärna nästan har stängt av, jag har t.ex inte haft så stor matlust, mina betyg sjunker och detta gör mig mycket mer stressad än vad jag redan är. Min mamma har även blivit väldigt stressad av alla saker som har hänt så hon vägrar att göra någonting, hon bara sitter i sin säng och värkar arg och som att hon inte bryr sig, så därför kan jag inte berätta för henne hur jag mår utan jag bara stänger ute allt för alla så att dom tror att jag är den där "glada" tjejen och så gråter jag på natten istället. Jag undrar vad du tycker att jag ska göra?

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

Hej!

Du mår inte bra och det gör inte din mamma heller, då måste man be om hjälp från någon annan. Jag undrar om du kanske fått en depression när du bara gråter, har svårt att äta och inte klarar skolan.  Det är en sjukdom som går att behandla, det finns god hjälp att få och du kommer kunna må bra igen. Jag tycker du skall prata med en skolsköterska, kurator, lärare eller annan vuxen som du kan lita på så de kan hjälpa dig att se vart du skall vända dig.   Du kan också själv kontakta vårdcentralen, ungdomsmottagningen eller barn- och ungdomspsykiatrin där du bor.

Lycka till!

Karin


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar