Frågor och svar om ätstörning

30 May 2013, 20:29 337
Tjej, 13 år
Question


Hej jag är en tjej på 13 år och är 164 cm lång och väger 45. Jag tycker att jag är tjock och är inte nöjd med kroppen, va ska jag göra?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Du är idag väldigt tunn och att du inte kan ta in det betyder att du inte mår riktigt bra. Därför ska du ta hjälp. Fundera över vad du skulle vilja ha för hjälp. Om det räcker med att prata med en psykolog på skolan eller ungdomsmottagningen eller om du behöver mer hjälp i form av en ätstörningsenhet eller bup (barn och ungdomspsykiatrin). I vilket fall som helst är det viktigt att berätta det här, hur du mår och ser på dig själv för dina föräldrar. De kan hjälpa dig vidare. Du eller dem får gärna ta kontakt med abkontakt.se om ni behöver mer vägledning i vart man kan vända sig, hur det fungerar osv. Du ska verkligen inte behöva ha det så här så gör något åt det. Det är inte ditt fel att du mår så här men ditt ansvar att göra något åt.

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar