Frågor och svar om mobbning

30 Sep 2013, 14:01 218
Tjej, 13 år
Question


Jag vet inte om det är mobbning men jag känner mig utstöt från alla i skolan jag har bara 3 rediga kompisar som jag är med i skolan i mitt gäng och när inte några av minna kompisar var i skolan så ville ingen vara med mig och jag skulle vara med en annan tjej på en lektion men hon ville knappt vara med mig.Alla är snälla och så men jag känner mig utanför :'(

Svar
Sara Ek
Sociolog, Addgender

Hej!

Det är svårt för mig att säga utifrån det du skriver, om det du upplever är mobbning eller inte. Men det är egentligen inte det viktiga, det viktiga är ju hur du mår. Av det du berättar så låter det som att du inte mår så bra av situationen i skolan, och då är det viktigt att försöka göra något för att förbättra det. Du skriver att du har 3 rediga kompisar. Hur skulle det kännas om du pratade med dem om det här? De kanske känner likadant? Kanske kan ni tillsammans försöka umgås med fler än varandra i skolan? Det kan ju kännas lättare om man är fler! 

Testa och se vad som händer! Hör gärna av dig igen och berätta hur det går!

Hälsningar

Sara

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar