Frågor och svar om skolresultat

3 Jun 2013, 11:43 125
Tjej, 13 år
Question


Jag hinner typ aldrig med att göra alla läxorna och dom är jätte svåra. :( när vi ska ha prov och jag har pluggar det fastnar typ inte i mitt huvud ändå och jag har typ (F) i matte och engelska tacksam försvar :)

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Jag skulle behöva veta lite mer om din situation för att kunna ge dig ett bra svar.

Men, utav det du skriver så tycker jag att det är tydligt att du behöver prata med någon vuxen om din skolsituation. Du ska inte behöva ha det så här! Skolan är skyldig dig att hjälpa dig med studieteknik, så att du lär dug hur du pluggar på bästa sätt, på det sättet som är bra för dig.

Jag tycker att du ska prata med din mentor och be henne/honom att boka ett möte med mentor+ dina föräldrar + specialpedagogen på skolan. De vuxna behöver samarbeta med dig för att det ska bli bra för dig.

Lycka till, jag tror på dig :-)

/Jenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar