Frågor och svar om Ätstörningar

30 May 2013, 20:36 256
Kille, 17 år
Question


Hej min flickvän är 16år och har stora problem med mat hon tror själv att hon e tjock Men det e hon långt ifrån. hon vill inte uppsöka läkare eller liknande, låt vet inte vad jag ska göra och får smått panik. snälla hjälp

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Förstår att det är jobbigt för dig att se henne må dåligt. Det bästa du kan göra är att peppa henne på att hon ska ta tag i sina problem med kroppen genom att gå och prata med en psykolog om det här. Tex skolkurator eller psykolog på ungdomsmottagningen. De kan också hjälpa henne vidare om det behövs. Du får också gärna tipsa om oss på abkontakt.se. Till oss kan man bolla de här frågorna och få vägledning vidare.

Det är väldigt viktigt att du inte tar på dig en vårdande roll i det här. Det är inte hennes fel att hon känner så här om sig själv och sin kropp men det är hennes ansvar att göra något åt det. Peppa henne att verkligen ta tag i det. Det går att komma ur men då behöver man ofta lite hjälp på vägen.

Var rädd om er båda! Kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar