Frågor och svar om retad

10 Jun 2013, 17:30 893
Kille, 14 år
Question


Hej Susannna!
Eftersom jag har en fråga angående min snopp/penis så frågar jag dig för du är en coach. Jag blir retad i gympan när vi duchar för att jag har en liten snopp den är 5 cm tror jag eller lite mindre. Dem kallar mig för Bög, minikuk och m.m. Jag har inte lika stor som dem andras snoppar.
Jag kan inte göra nåt åt det. Men jag tycker det är lite fegt att ge se på den som har minst. Vad tycker du jag borde göra nåt jag kan säga åt dem eller nåt jag kan påverka med?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag heter Ingrid och har fått vidarebefordrat denna fråga till mig från Susanna, då hon ansåg den vara mer passande för mig eftersom jag är sexualupplysare. Jag hoppas därför jag kan ge dig ett bra svar som du känner dig nöjd med. 

Eftersom du är 14 år är du inte färdigutvecklad, utan i början av puberteten och din penis lär därmed växa mer innan du är vuxen. Medellängden på en slak penis för en färdigutvecklad man är mellan 8,5-10,5 cm, vilket betyder att du redan som 14-åring inte hamnar långt under medel. Dessutom växer vi i olika takt och i olika perioder under puberteten. 

Jag håller absolut med dig om att det är otroligt fegt av dina klasskamrater att ge sig på dig, finns inget som rättfärdigar deras beteende. Jag råder dig att använda din intelligens, din tro på dig själv och din mentala styrka för att skaka bort deras töntiga kommentarer. Det är troligtvis deras egna osäkerhet som orsakar deras beteende, därför ger det dom förhoppningsvis inget om du inte visar dig påverkas av det dom säger. 

Kom ihåg att ditt värde som människa inte sitter i storleken på din penis!

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar