user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Heej jag undrar asså jag äter inte så mycket och är smal men jag tror inte att jag har anorexi men vill gärna veta hur man vet att man har anorexi!


SVAR

Hej!

Tack för din viktiga fråga. Du skriver att du inte äter så mycket  är smal, det kan ju egentligen bero på massa olika orsaker, men eftersom du frågar om just anorexi anar jag att du själv känner en oro för att det skulle kunna vara det, eller kanske någon annan ätstörning.

Även om du har anorexia eller inte vill jag först säga att det finns massa bra hjälp att få, oavsett vilken ätstörning det är, (och även om det inte ens är en ätstörning men att du har tankar kring mat).

För att utreda om man har anorexi finns några kriterier man ska uppfylla, som är viktfobi, att vara fixerad vid sitt kroppsutseende och att ha en kroppsvikt som ligger under 15 procent av din personliga viktkurva.

Jag skickar med en länk där du kan göra ett test och se om du har en ätstörning. Det är jättelätt och har bara 5 frågor, men är väldigt bra. Här kommer den: http://www.atstorning.se/har-jag-en-atstorning-2/mer-information-och-hjalp/scoff/

Lycka till!!


Visningar : 1138

Senaste frågorna

Se Alla