Frågor och svar om irritation

3 Jun 2013, 18:59 366
Tjej, 15 år
Question


Hej!
jag har en fråga angående mitt underliv, jag rakar mig regelbundet för jag tycker det är mycket fräschare.Jag har hört att man ska raka åt de hållet håret växer, men ja har gjort båda.Men det blir alltid lite röda prickar och lite stubb och för att inte få det vad kan jag göra, vaxa mig? jag vill inte att de ska vara stubb eller typ finnar.

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

De röda prickarna som du beskriver är irriterade hårsäckar, vilket är vanligt vid rakning, framförallt vid underlivet. Det du kan göra är att vänta lite längre mellan rakningarna för att låta huden vila. Tänk också på att använda raklödder eller tvål som är till just för underlivet, annars kan det uppstå irritation. Det kan också hjälpa om du smörjer in huden efter att du rakat dig, med produkter från t ex RFSU som du finner på apoteket. Alternativet kan vara som du själv föreslår att vaxa sig, vilket iallafall kan lösa ditt problem kring stubb. 

Jag vill också tillägga att underlivet håller sig renare om du inte rakar det. Det är alltså egentligen fräschare att ha håret kvar, även om det kanske upplevs fräschare som rakat.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar