Frågor och svar om oskuld

3 Jun 2013, 21:17 439
Tjej, 12 år
Question


hej där. jag är en tjej på 12åroch undrar vad som kan hända när man har sex vid 12 års åldern. om man inte har mens och har sex så ad kan hända vid 12års åldern. jag är rädd för att ha det men jag vill det med en kille och vi har kommit övverräns att ha det. så jag vill bara veta om det gör ont och hur jag kommer att reagera.. kommer det att göra ont eller vad kan hända? ..

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

För det första så får jag råda dig att vänta med att ha sex, framförallt om killen du ska ha det med är äldre än 15 år. Detta då det finns en lag som förbjuder de över 15 att ha sex med de under 15. Du kan läsa mer om lagen här, http://www.umo.se/Sex/Aldersgrans-for-sex/.

Även om du själv upplever dig vara redo, vill jag inte att du ska uppleva känslor av ånger efteråt som du inte klarar av att hantera. Speciellt då du skriver att du är rädd inför att ha sex, råder jag dig att fundera en extra gång på om du verkligen är redo.

För att svara på dina frågor, så ska du alltid skydda dig med kondom när du har sex för att inte bara skydda dig mot graviditet utan också könssjukdomar. För även om du inte fått din mens än, så finns risken att du blir gravid. Det bör inte göra ont vid sex om du gör det på rätt sätt genom att lyssna till din kropp. Som tjej måste du vara tillräckligt våt eller alternativt använda glidmedel för att killens penis ska kunna tränga in. 

Kom ihåg att lyssna till din kropp och ditt sinne.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar