Frågor och svar om sexualdebut

4 Jun 2013, 12:43 244
Kille, 15 år
Question


hej jag är en kille på 15 bast som undrar när man kan gå lite längre med en tjej ?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag tolkar det som att du med "gå lite längre" menar att ha sex, och sex kan innebära så otroligt mycket. Det kan innebära oralsex, analsex, vaginalsex, smeksek med mera. Du kan läsa mer om vad sex är här, http://www.sexperten.nu/vad-ar/sex/.

Om du tänker rent åldersmässigt, så är du vid 15 års ålder byxmyndig och har full rätt till sex med de som är över 15 år. Rent känslomässigt gäller det att uppleva sig redo för de känslor som kan uppstå vid sex både under och efter. Det ska också falla sig rätt i situationen att du och tjejen tar ett steg längre. Självklart måste tjejen du önskar göra det med också vilja.

Det gäller att försöka testa sig fram och utforska varandras kroppar för att ta reda på vad som känns skönt för dig och tjejen du önskar gå lite längre med. Kan också vara bra att prata om vad ni önskar testa på, så att ni båda är överens. 

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar